Sunday, March 06, 2005

nennir ekki einhver að baka handa mér köku og koma svo í heimsók og við getum fengið okkur kaffi
eins og þessa td. heheh

http://salud68.blogspot.com/

chokoladrulle med krämig hallonfylling
Tillagningstid ca 20 min + tid att svalna Kakan kan frysas ofylld
Den krämiga chokladrullen har en stark chokladsmak som passar särskilt bra tillsammans med hallonens syrlighet. Det är en snabblagad dessert, lätt att göra när man får oväntat besök.

2 stora ägg
1 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
2 tsk kakao
200 g hallon
2ooglättkesella
1 msk flytande honung
1 tsk florsocker

1 Värm ugnen till 200°, varmluftsugn till 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, ca 25x30 cm.
2 Vispa ägg och socker till en pösig smet, helst med elvisp.
3 Blanda mjöl och kakao. Sikta ner det i smeten och blanda försiktigt. Bred ut smeten i långpannan
.4 Grädda i ugnen tills kakan har stelnat och har fin färg, 8-10 min. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddats på. Vänd långpannan över kakan och låt den kallna.
5 Mosa undertiden hallonen med en gaffel. Blanda ner kesellan och smak- sätt med honungen.
6 Bred ut fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Rulla in den i papperet. Sikta överflorsocker innan kakan skärs upp i portionsbitar.
Tips
Elvisp ger mest volym till denna typ av kaksmet. En fastare smet får man omman ställer skålen över sjudande vattenmedan man vispar. Låt smeten svalnanågot innan mjöl och kakao tillsätts.Man kan också tillsätta 1/2 tsk bakpulvertill mjölblandningen.

:)
vona þið hafið haft góða helgi.
sjáumst í kaffi.

2 Comments:

At 4:58 PM, Blogger Stína said...

låter onekligen som en jättegod kaka :)

 
At 5:10 PM, Blogger Bryndis Frid said...

:)

 

Post a Comment

<< Home